שאל את הרב - כללי

סגולות לכאבי ראש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני חודש וחצי עשיתי דיקור סיני ומאז נהיו לי כאבי ראש חזקים. שום דבר לא עוזר וגם אף רופא לא מבין מאיפה זה נובע. אני מרגישה חסרת אונים אילו מצוות קשורות לראש? אין ייסורים ללא עוון איך אדע על מה לעשות תשובה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש הרבה מצוות שקשורות לראש, ומהן: ראיות אסורות, וכן כל המחשבות הלא טהורות.

בנוגע לזה יש לצטט מה שכתוב במסכת עירובין (דף נד עמוד א) חש בראשו יעסוק בתורה, שנאמר (משלי א ט) "כי לוית חן הם לראשך". ומבואר שם, שזה נכון גם למי שחש בגרונו, במעיו, בעצמותיו ובכל גופו, שיעסוק בתורה. ולכן מומלץ שתקבלי עלייך בלי נדר ללמוד שתי הלכות שנוגעות לנשים כל יום, ובעזרת ה' תזכי לרפואה שלמה בקרוב.

בשורות טובות,

הלל מאירס