חינוך ילדים

מה עדיף, ילדים צפופים או השקעה בכל ילד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. יש לי ארבעה ילדים קטנים וצפופים מאד, ואני מרגישה בוודאות שהם לא מקבלים את תשומת הלב ואת החום שהייתי רוצה לתת להם לו רק יכולתי. כמו"כ הם כולם מוכשרים ב"ה, ואם היה לי יותר פנאי הייתי יכולה להשקיע בהם הרבה יותר ולפתח אותם, דבר שהיום אני כמעט ולא מגיעה אליו. השאלה שלי היא האם באמת רצון ה´ הוא שאני אביא עוד ילדים לעולם בכזו צפיפות, או שאולי עדיף לעשות הפסקה של כמה שנים בין ילד לילד, ובינתיים להשקיע בילדים שישנם. הדבר מטריד אותי מאד, ואודה לכם אם תענו לי. בברכה ר.

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שרצון ה' הוא שלא תפסיקי עקב המחשבה שמא הילד לא מקבל את כל תשומת הלב להביא עוד ילדים.

הילדים מקבלים ממך את כל מה שהם זקוקים לו, ובזכות החיים יחד עם האחים ואחיות הם מתפחתים מאוד, כידוע.

<>

ה' יתן לך את הכוחות לגדל את הילדים ולרוות מהם רוב נחת.