האם לבטל שידוך בגלל אי התאמה בין המזלות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, רציתי לשאול האם מבחינת היהדות יש להתייחס להתאמה בין מזלות או לתת הזדמנות גם אם הבן זוג לא מתאים לי מבחינה אסטרולוגית? הכרתי בחור במזל עקרב ואני בת מזל מאזניים, האסטרולוגיה אומרת שזה קשר לא טוב ולא מומלץ ואני מפחדת עכשיו. תודה על העזרה

תשובה

שלום וברכה,

אין לבטל הצעת שידוך בגלל אי התאמה בין המזלות, קל וחומר שאין לחשוב על חוסר התאמה לאחר הנישואין. אנו יכולים להיעזר בכך אך ורק במידה של התלבטות קשה בקשר להצעת שידוך, במקרה כזה נוכל להיעזר בהתאמות של המזלות. כמו כן, במקרה של חוסר התאמה לאחר הנישואין, אפשר להיעזר בתכונות המזלות שביארנו בהרחבה באתר "יהדות נט" במדור "אסטרולוגיה וחלומות" כדי להבין את שורש הבעיה ולתקנה p> במקרה שלך, דווקא נכתב בספרי הסגולות, שיסוד מים (עקרב) ויסוד הרוח (מאזניים) שמתחתנים - שלום יהיה ביניהם ויצליחו בכל עניין.

בברכה,
מנשה בן פורת