למה הצדיק רוצה להמשיך ולחיות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה צריך להתפלל על החלמתו של חולה שעסק כול חייו בתורה ומצוות ולבקש עליו רחמים? האין עשה מספיק? לא טוב שיהיה קרוב להשם? האם למוות יש תפיסה שלילית ? קראתי סיפור על דוד המלך שידע שמותו יהיה בשבת על כן עסק בתורה ושקד בה במיוחד בשבת וכך לא יכל מלאך המוות לוקחו ,עד שהצליח להערים עליו. מה כ"כ נדבקים בחיים אני מבינה שכל אדם בא לעולם כדי לתקן משהו ולסיימו עד מתי?

תשובה

שלום וברכה

משל למה הדבר דומה לאדם שקיבל תפקיד לעבוד 10 שעות ביום ועל כל שעה יקבל סך מליון ש"ח וכאשר מסתיימים השעות הוא רוצה בוודאי שעות נופסות להרוויח עוד מליונים רבים.

אנו עובדים בעולם הזה ומרוויחים שכר אין סופי על כל מצווה ומצווה ועל כן רוצים להאריך ימים כדי לעשות עוד מצוות ועוד מצוות ולהמשיל לקדש שם שמיים.

כך בערך אמר מרן שליט"א בעת בקשתו שיתפללו עליו לרפואה. יש לי עוד ספרים לחבר ולסיים אני מבקש שתתפללו עלי, זוהי תכלית החיים ולכן רוצים להמשיך ולחיות.

בהצלחה,