שאל את הרב - כללי

עולם הבא לגוי שמקיים שבע מצוות בני נח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ראיתי הרצאה של הרב זמיר כהן בנושא עולם הנשמות. בהרצאה הרב אמר כי גם הגויים זוכים לעולם הבא במידה ויקיימו את שבעת המצוות שהשם ציווה עליהם. אם כך, מה הייחודיות וההבדל שלנו כיהודים לעומתם? הרי ברור שקל יותר לשמור שבע מצוות מאשר תרי״ג, משמע כל הנוכרים יזכו לעולם הבא...?

תשובה

שלום רב,

עצם הדבר שבן נח שמקיים שבע מצוות בני נח זוכה לעולם הבא, מפורש ברמב"ם (הלכות מלכים פרק ח הלכה יא) וזה לשונו: כל המקבל שבע מצוות ונזהר לעשותן, הרי זה מחסידי אומות העולם, ויש לו חלק לעולם הבא. והוא שיקבל אותן ויעשה אותן מפני שצוה בהן הקב"ה בתורה והודיענו על ידי משה רבינו שבני נח מקודם נצטוו בהן. אבל אם עשאן מפני הכרע הדעת אין זה גר תושב, ואינו מחסידי אומות העולם, ולא מחכמיהם.

לגבי השאלה שלך איך ייתכן שגוי זוכה לעולם הבא על ידי שבע מצוות, ואילו יהודי צריך לקיים תרי"ג מצוות - התשובה היא, שברור שאין להשוות כלל וכלל בין העולם הבא של גוי לזה של יהודי, כי ככל שמקיימים יותר מצוות העולם הבא שהאדם מקבל הוא בדרגה עליונה יותר.

בברכה,

הלל מאירס