הנחת תפילים מחייבת לאמר ברכות השחר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלה לי אליכם הודה לכם אם תעזרו לי. שמי ליאור אני כבן 28 תלמיד ישיבה בעברי. בתור ילד ונער הייתי משתדל לשמור מצוות אך בעוונותי הרבים חזרתי בשאלה כבר כמה שנים. ישנם מצוות שאותם אני רוצה לקיים למשל תפילין אך בגלל היותי תלמיד ישיבה בעבר זוכר אני את חלק מן ההלכות דבר אשר מצד אחד מכביד עליי מלקיים מצווה זו מכיוון שאני יודע שלפני הנחת תפילין צריך ברכות השחר ולפני ברכות השחר צריך נטילת ידיים וכן הלאה בסך הכל אני רוצה לקיים מצוות תפילין ואולי מתוך שלא לשמה יבוא לשמה לשאר המצוות מצווה גוררת מצווה הלכהגוררת הלכה אנא תנו לי תשובה מה לעשות. ובבקשה מכם אל נא תאמרו לי זה 5 דקות וזה בדיוק דקה אז תעשה את זה ותעשה את זה ותעשה אץ זה כי אני יודע שצריך אבל זה ממש מקשה עליי. תודה רבה וחתימה טובה לכל בית ישראל

תשובה

שלום וברכה

הנחת תפילין מחייבת נטילת ידיים בלבד ולא מחייבת ברכות השחר ולא מחייבת אמירת פסוק כלשהוא.

עצת היצר ידועה היא להכביד על יהודי את המצוות ולעשות אותם גדולים וכבדים במיוחד.

כאשר האדם יתחיל לעשות את המצווה יראה שהיא קלה ונעימה.