עונש החוטא בלי לדעת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם אדם שנוהג לפי מורה הדרך שלו אפילו אם זו דרך מעוותת לדעתי צדוקי חילוני וכדו´...) שהוא מאמין במורה דרך זה, יענש על כך , או רק מורה הדרך יענש (אם הוא בכלל יענש)??? השאלה שלי בעיקרון זה אם הם יענשו על זה או שהם לא נקראים בכלל חוטאים? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

רק בורא עולם יכריע עד כמה האדם אכן אנוס ובגדר של תינוק שנשבה שלא היה יכול ללמוד ולהבין את האמת ועד כמה היה יכול ללמוד ולהבין את האמת לאמיתה.

ברור שהמורה נענש יותר מאחר והוא אשם והוא בגדר המחטיא את הרבים ותשובתו קשה ביותר.

בברכה,

בנימיןשמואלי