כמה זמן לאחר ברכה על המים יש לברך שוב על שתיית מים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם שתיתי כוס מים ולא בירכתי נפשות ואחרי רבע שעה אני שותה כוס נוספת, האם עלי לברך שוב? לכמה זמן ברכה "תופסת"? והאם ראוי שלא נברך "נפשות" אם מדי פעם אני שותה כוס מים?

תשובה

שלום וברכה,

לאחר שבירכת על כוס מים, אין לך לברך על שתיית כוס נוספת, אפילו אם את שותה את הכוס הנוספת לאחר כמה שעות. ורק אם יצאת מהבניין לאחר שתיית המים, עלייך לברך שוב על שתיית הכוס הנוספת.

בברכה,
מנשה בן פורת