נסיעה במונית עם נהג גוי לבית הכנסת בשביל שמיעת שופר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. אני מתגורר בארצות ובית הכנסת האורטודוקסי הקרוב ביותר הוא כ30 דקות נסיעה. רציתי לדעת האם אני יכול לסגור עם נהג מונית גוי שיקח אותי לבית הכנסת ושיחזיר אותי. כמובן שאני אשלם לו מלפני החג ואתן לו את כל האינפורמציה לפני החג. (כמו כן ישנו בית כנסת רפורמי במרחק של כ30 דק הליכה), האם עדיף ללכת ברגל לבית הכנסת הרפורמי (יש להם רב ולא אישה רבנית) ולשמוע תקיעת שופר מאשר לנסוע עם נהג גוי? או האם אני יוכל לתקוע בשופר בעצמי? בתודה מראש ובברכת חג שמח וכתיבה וחתימה טובה. אהוד מדר

תשובה

שלום וברכה

אסור לנסוע ברכב אף על ידי גוי. כל שכן שאי אפשר כלל לצאת ידי חובה בטמפל רפורמי לא על ידי גבר ולא על ידי אישה. הם כולם כופרים.

יש לתקוע בשופר בעצמך ובשכר זה תזכה לשנה טובה ומתוקה.