האם חוט לקשירת עוף לאפייה צריך כשרות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי כמה שאלות אודה אם תענו לי בבקשה 1. האם מותר להכין(ללוש) בראש השנה ביום חמישי פיתות(דברים שלא צריך בתנור)לקראת שבת כמובן במידה שעשיתי עירוב תבשילין ואם כן מותר לעשות הפרשת חלה? 2. האם חוט לקשירת עוף לאפייה צריך כשרות? 3.האם כשאני קונה כבד צלוי אני צריכה לשטוף אותו לפני שאני מבשלת אותו(נוהגת כעדות מזרח) 4.האם מותר בחג ראש השנה לשטוף חסה כוסברה וכו, מגידולים מיוחדים? 5.האם ירק הכרישה צריך שטיפה מיוחדת? 6.אם אני עושה חביתה במחבת פרווה עם מזלג חלבי יש עם זה בעיה? 7.האם מותר לכתוב מחשבות ובקשות שיש לי כמו יומן ולהפנות אותו לקב"ה? 8. אם עשיתי נדר לא לאכול כרובית ותותים בגלל סיבות כשרות ואני רוצה לבטל את הנדר התרת הנדרים של ראש השנה מבטלת לי את הנדר? ואם לא איך עושים התרה?

תשובה

שלום וברכה

אסור להכין כלום ביום חמישי לצורך שבת. רק ביום חמישי בלילה או ביום שיש מותר.

2. לא.

3. לא.

4. כן.

5. 6. בדיעבד לא קרה כלום.

7. בוודאי.

8. ההתרה לא מועילה, מאחר וללא הכשרה כראוי אסור לאכול גם ללא הנדר.