הלכות בישול בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום, מה אעשה שכל המאכל שלי בשבת מרק ובשר, ויש יותר מרק מאשר בשר,מה הדין? אם אני ישאיר את זה מערב שבת על הפלטה עד הבוקר לא ישאר מרק ואני רוצה את המרק, ואם אני ישים את זה במקרר יהיה לי אסור לשים את זה על הפלטה, מה אני עושה,זה האוכלי בשבת? תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

תקנה שעון שבת לפלטה שיכבה את הפלטה בתחילת הלילה לאחר הסעודה עד למחר שעתיים לפני תחילת סעודת השבת של הבוקר. כאשר הפלטה קרה לגמרי מותר להניח את הסיר המבושל שיש בו רוטב אף שהוא עתיד לחזור ולפעול מאוחר יותר וכך יהיה לך מרק חם לשבת קודש.