איך מתמודדים עם רגשות חרטה כבדים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, יש לי שאלה שמכבידה עלי כבר שנתיים... למשך הרבה זמן היה מישהו שמצא חן בעיני אבל הוא לא היה בעניין שידוכים. אני נפגשתי כל הזמן עם בחורים אבל הוא תמיד היה לי באיזה נקודה.... והיה בחור שהפסקתי את הקשר  איתו כי הרגשתי שאני כל הזמן חושבת על השני. הבחור הזה התחתן ואני ירדתי כבר מהבחור ההוא שהיה לי בראש ( אחרי עבודה אישית מאומצת) שגם הוא התארס כבר ב"ה. הבעיה היא שאני כל הזמן חושבת על הטעות שעשיתי, שהפסדתי מישהו כ"כ טוב בגלל מישהו אחר שגם הוא כבר לא רלוונטי כלל. הבעיה שמפריעה לי העיקרית יותר היא זאת שגם אם אני מצליחה להשתחרר ממחשבות על הבחור שהתחתן, כל פעם, אחרי הצעה לא מולחת אני מתאכזבת ופשוט נשברת. מרגישה שטעיתי כ"כ ואין לי דרך לתקן, כי לא הייתה אף הצעה שכ"כ התאימה לי כמו ההוא. יכול להיות שפספסתי וזהו? אני כבר בת 23.5? ומרגישה שלמדתי את הלקח ומה שהייתה צריכה ללמוד... אשמח מאד לקבל תשובה במהירות, כי אני מסתובבת עם המחשבות הללו כבר הרבה זמן וממש קשה לי... תודה רבה. תזכו למצווות.

תשובה

שלום וברכה

לא פיספת כלום. נאמין שבורא עולם שתל לך את הבחור ההוא בראש רק כדי שלא תקחי את הבחור השני שנראה לך מתאים אבל הוא אינו שלך. המשיכי לצאת לפגישות ובעז"ה בקרוב תמצאי את זיווגך האמיתי משורש נשמתך שמתאים לך.

היי רגועה ותתפללי לבורא עולם שישלח לך את הזווג האמיתי ואל תביטי אחורה יותר, רק קדימה לזיווג הבא שבעז"ה יההי טוב.

כתיבה וחתימה טובה וזיווג הגון עוד השנה,