מאובנים וגיל העולם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, לפי האבולוציה בעולם נברא לפני מליוני שנים והרי מי שמאמין יודע שהעולם נברא לפני 5600 שנה המאמינים באבולוציה אומרים שאלוקים ברא את העולמות והחריב אותם ומה שאנו מגלים בעצמות של בעלי חיים זה מהעולמות שאלוקים החריב האם יש מקור שאלוקים החריב ובנה עולמות ואיך מסבירים את העצמות של בעלי חיים מלפני יותר מ-6000 שנה אשמח מאוד לתשובה אהובה

תשובה

שלום,

המאובנים הם לא הוכחה לאבולוציה, אלא בדיוק ההפך, הם ההפרכה הגדולה ביותר שיש לאבולוציה, וזאת משני טעמים: 1) לא נמצאו כלל מאובני מעבר המעידים על התפתחות מורפולוגית כשלהי בין הבע"ח השונים, אלא בדיוק ההפך - כל מאובני הבע"ח נמצאו בדיוק כפי שאנחנו חזינו: שלמים ללא שום צורת מעבר מורפולוגית; 2) ברגע שמוצאים מאובנים בקרקע אוטומטית חייב לדעת כי הם נוצרו בצורה קטסטרופית, ועל כך אין שום ויכוח: מאובן הוא הוכחות לקבורה זריזה מאוד! לפיכך מאובנים הם בדיוק מה שאנו חזינו שנמצא לאור העובדה כי היה מבול גלובלי שהשמיד את כל החי והצומח!

לסיכום: ממצאי המאובנים מחזקים את עמדת המקרא, ואין מדובר בבעלי חיים שחיו לפני מיליוני שנים, אלא שחיו לפני המבול והושמדו בעקבות המבול.

בברכה,
ערן בן ישי