השתתפות בחתונהרפורמית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אחייני כהן, וחברתו גרושה. אחייני מתחתן בעוד מספר ימים, כפי הנראה בחתונה עם רב רפורמי, אנחנו מוזמנים לחתונה, ורציתי לשאול האם אני ומשפחתי מנועים מלהשתתף בחתונה מהסוג הזה? לפי מיטב הבנתי, אני מנועה בגלל שהחופה איננה לפי ההלכה ובכל זאת רציתי לשאול שאלת רב בנדון. תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

אכן אין ללכת לחתונה כזו. זאת לא חתונה אלא ליצנות ובנוסף לכך כאשר מדובר בזוגיות אסורה של כהן וגרושה בוודאי שחלילה מללכת למקום כזה.