אילו ברכות מברכים בבוקר ולפני השינה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב , לאחרונה החלטתי להתחזק ולהתחבר יותר לצד הדתי, מאחר ואני לומדת בבית ספר דתי, והנושא ממש מעניין אותי, הבעיה שאני לא יודעת איזה ברכות להתפלל כל יום בבוקר ולפני שינה, תודה על העזרה!

תשובה

שלום וברכה,

איזו זכות, ואיזה כיף לך, שזכית ללמוד בבית ספר דתי, ויש לך רצון להתקרב לה'. בהצלחה.

בבוקר, יש לברך את "ברכות השחר" ו"ברכות התורה", הברכות מופיעות בתחילת הסידור.

, יש לומר את "קריאת שמע על המיטה", זה מופיע בסידור אחרי תפילת ערבית.

עיקר "קריאת שמע על המיטה", זה:
1) ברכת "המפיל חבלי שינה על עיני וכו'".
2) פרק ראשון של קריאת שמע: "שמע ישראל וכו', ואהבת את ה' אלוקיך וכו'".

בהצלחה רבה,
מנשה בן פורת