חרדות ולחצים איך להתמודד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! בזמן האחרון אני נמצאת בלחץ רציני , יש לי כל כך הרבה דברים בראש, אני גם נמצאת בטיפולי פוריות גם מבחינה בריאותית יש לי הרבה בדיקות שאני צריכה לעבור, יש לי ניתוח כדי להוציא פוליפ מהרחם, וכן בעבודה וכו, כל זה גורם לי לחרדות רציניות, עד כדי כך שלפעמים קשה לי ממש לתפקד אפילו בפעיליות פשוטות! כול היום הראש שלי עסוק בדאגות, ואני יודעת שצריך הרבה אמונה אבל הרבה פעמים אני מתייאשת! לדוגמא הניתוח של הפוליפ מפחיד אותי מאוד כל ההרדמה כללית וכל העניין עד כדי כך שיש לי כבר מחשבות ממש מפחידות שיכול לקרות לי משהו רציני ואני מפחדת אפילו לכתוב את זה חס וחלילה! סליחה שאני כל כך מאריכה , אבל אני באמת צריכה חיזוק ועצה איך לצאת מזה? תודה רבה מראש.

תשובה

שלום וברכה

מלבד שיש לשקול טיפול מקצועי להשתחרר מחרדות דבר שנחוץ מאוד. יש לשרש ולחזק את עניין האמונה והביטחון בבורא עולם. לזכור שאין לנו כל שליטה על הקורה אותנו בעולם לא נכול להביא ילדים ללא רצון ה' ולא נהיה חולים או בריאים ללא גזירת ה' וכן הלאה על זה הדרך. כאשר נזכור ונשנן שרק בורא עולם מנהל לנו את החיים הגשמיים ואין לאף פעולה שלנו יכולת לשנות מאוומה לא לטוב ולא למוטב, נוכל להיות רגועים מאוד ולשלוט על נפשינו ולא להיות בחרדות מיותרות.

ה' ישלח לך רפואה שלימה וזרע של קיימא מהרה.