איך מתמודדים עם חמה קשה מאוד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני כלה טרייה התחתנתי לפני מספר חודשים ברוך השם. אני משתדלת לעזור לחמתי בכל דרך אפשרית יש לה רק בנים אז מבחנתי הרגשתי כמו הילדה שלה ונתתי מעצמי בשבילה מעל ומעבר היא אף פעם לא מרוצה ומעריכה, אני רואה שכל מה שמעסיק אותה כל היום זה רק כסף ואיך להצליח לקחת מאתנו כסף, בעלי קנה לה את הבית ושיפץ ברווקות ומאז אמר שאני מתחתן בונה רק את הבית שלי... חמתי התרגלה לבקש כסף מהילדים ואחרי שהתחתנו היא לא מפסיקה לבקש וזה בלתי נסבל...היו מצבים שלקחה אותי לקניות ובקשה שאני יעזור לה לסחוב שהגענו לקופה היא אמרה שיש לה מינוס והאשראי לא עובר היא שיקרה כי בדקתי אותה היא משתמשת הרבה פעמים בהתנהגויות מהסוג כדי לסחוט רק כסף לי מאוד קשה בעלי כועס ותוקף אותה נורא מצער אבל יש לה בעיה מאוד רצינית אני כמובן שומרת על שתיקה כדי לשמור על שלום בית, אחיו הקטן התחתן לפנינו בחור ישיבה בעלי חיתן אותו ניהל לו את החתונה על חשבונו לאחר תקופה התגרש לצערי ומתחתן שוב וחמתי רוצה שנעזור לו כלכלית כבוד הרב אני מבקשת עצה מה לעשות כי חמתי אישה מאוד מוזרה ומכעיסה אותי, אני שותקת ולא מגיבה לה ובעלי מאוד תומך בי כי הוא יודע שאמו אוהבת כסף, העניין הוא שיש לה כסף ולא חסר לה כלום בבית, ניסיתי דרך גיסי שיסביר לה שהתנהגותה לא נעימה בכלל ושהיא מזיקה רק לבן שלה היא קבלה את המסר בדרכי נועם והרגישה רע עם עצמה אבל זה חוזר על עצמו כל פעם אני ובעלי חיים בשכירות עובדים קשה כדי לקנות דירה כמו כל זוג צעיר התחתנו בכסף שעבדנו קשה ואף אחד לא עזר לנו , אני חשבתי לתקוף אותה ולומר לה שהיא עושה נזק אבל זה יפגע בשלום בית אני כל פעם כועסת בתוך עצמי ולא משתפת אף אדם אפילו לא את בעלי רק בורא עולם יודע כדי לא לפגוע בבעלי, כבוד הרב אני אשמח לקבל עצה מה לעשות כי המצב בלתי נסבל תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

תמשיכי לשתוק ולשתוק ושכרך הרבה מאוד. תשנני לעצמך שחמתך חולה ואל תפיגעי אישית מהסחיטות שלה. תהיי שליהמ בעצמך שאת נוהגת ועושה את הדבר הנכון ובעז"ה יהיו לך חיים מאושרים.

ברכה,