אפשר לברך על ציצית לפני נטילת ידיים בבוקר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.איזה קטעים של תפילת שחרית הרחבה מותר לומר לאחר חצות?(לדוג׳ :הודו,אין כאליקינו,עלינו לשבח וכו׳) 2.אפשר לברך על ציצית לפני נטילת ידיים בבוקר? 3.האם מותר לקרוע בגד על חוק הגיוס? 4.האם מותר לענות אמן באמצע פיהוק, שזה נשמע כזה מקורטע ולא ראוי? 5.מי שחטא בחטאים כמו צניעות,, פגם הברית, חילולי שבת וכו׳,יכול להגיע לדרגה של צדיק גמור בעולם הזה? 6.מזה שאומרים ה׳ הוא האלוקים(נראה לי ששמעתי שהאלוקים זה מלאכים)? 7.האם אני יכול לומר רק את פרשת הקטורת מבלי מה שלפני ואחרי סדר הקורבנות וכו׳ (פרשת הקטורת עד וכשנים קדמוניות)?והאם אפשר להשלים לאחר התפילה? 8.מה המקור ל70 פנים לתורה? אולי יש פחות/יותר?(נראה לי ששממעתי פעם שלירבעם היה 120 פרשנויות על כל דבר תורה) 9.האם מותר לשקר בשביל למנוע חילול ה׳? 10.שניים מקרא ו1 תרגום,חובה דווקא בשבת?ואם אני נתקל בתרגומים על פסוקים בעלוני שבת  וכדו׳,יצאתי ידי חובה? 11.האם חובה ללבוש גופיה מתחת/בנוסף לציצית?

תשובה

שלום וברכה

1. מותר להגיד הכל חוץ מברכות קריאת שמע וברכת ברוך שאמר וברכת ישתבח. כמובן אף את תפילת העמידה של שחרית.

2. לא.

3. מצווה.

4. תלוי עד כמה.

5. בוודאי.

6. ה' הוא בעל כל הכוחות.

7. שניהם אפשריים. אם כי לכתחילה אין לדלג את פרשת הקרבנות לפני התפילה.

8. במדבר רבה (וילנא) פרשת נשא פרשה יג

שבעים שקל בשקל הקדש למה כשם שיין חשבונו שבעים כך יש שבעים פנים בתורה. כך זה גם בכמה מקומות בזוהר הקדוש.

9. כן.

10. יש לקרוא ביום שישי. אם לא הספקת ביום שישי, יש להשלים בשבת.

אין יוצאים ידי חובה בקריאת עלונים למיניהם.

11. ראוי מאוד. לא חובה.