האם יש להפריש מעשרות כשהמצב הכלכלי קשה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ברצוני לסדר את נושא הפרשת המעשר מהכנסותי והכנסות בעלי אולם לא ברור לי האם יש להפריש גם במצב שישנן הלוואות ומשכנתאות . כמו כן האם הוצאות על הסעות ילדים לתלמוד תורה ותשלום בתלמוד תורה יכולים להחשב למעשר . או האם עזרה לבתי שבעלה אברך יכולה להחשב למעשר .

תשובה

שלום וברכה

עזרה לביתך הנשואה בוודאי ניתן לתת ממעשר.

אם אינם גומרים את החודש אתם פטורים ממעשר. אולם משכנתאות בעלמא אינם פוטרות ממעשר.

הוצאות לתלמוד תורה לכתחילה אין להחשיב ממעשר אלא רק למי שקשה לו מאוד כלכלית.