העלאת תמונות לרשת חברתית בזמן שימוש בתשמישי קדושה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, דילמה קצת שנויה במחלוקת בעניין הרשת החברתית, לאחרונה אני נתקל במעשה חברי ואנשים שאינם מוכרים לי ,המעלים תמונות של עצמם כשהם מניחים תפילין וקריאת תהילים , תמונה מבית הכנסת, או בחורה שמדליקה נרות. ידוע כי ישנם דפים וקבוצות שעושות זאת למען הדרבון וחיזוק בשביל לזכות את הרבים, אך לפעמים נראה לי כי אלו שמעלים את עצמם לפייסבוק עושים זאת בשל יוהרה או הצורך להערכה וירטואלית למען קבלת לייקים. לא בעיה לדפדף באותו עמוד של המעלה תמונה ולראות שהוא \ היא לא בדיוק צדיק יסוד עולם (לא שגם אני). אך אני נמנע מכך אם אני מניח תפילין, קורא תהילים או בשיעורי תורה שלא להעלות ,לתייג ,לעשות ´צ´ק אין´ וכו... בעיקר הרגשה פנימית שזה כי זה לא נכון ,לא מכובד , הרגשת התנשאות מסויימת. *אציין כי ישנם חברים המעלים ומפרסמים מניינים ושיעורי תורה כסטטוסים בלבד או פלייר של שיעור או רב מכובד המגיע לעיר אך לא יותר מזה. זה מקובל אף ורצוי. האם יש בכך איסור או מותר לעשות זאת?

תשובה

שלום וברכה

מבלי להתייחס לעניין האם  עצם השימוש ברשתות חברתיות רצוי, אין שום איסור בכל הדברים.