"אל תביאני לידי ניסיון, ולא לידי ביזיון"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום עליכם כבוד הרב יש לי שאלה - אם בעולם הבא, אדם יקבל את שכרו בזכות שעמד בנסיונות בעולם הזה והתגבר, וכמה שעמד ביותר נסיונות, ככה שכרו יהיה רב יותר, אז למה כל בוקר מתפללים "אל תביאני לידי נסיון"? הרי החיים רצופים בנסיונות שזה ה"יצר הרע". מה פשר הבקשה הזאת? אם לא יהיה נסיונות, לפי מה יקבע השכר? לא היה צריך להיות כתוב רק "אל תביאני לידי ביזיון"? תודה רבה לכבוד הרב

תשובה

שלום,

אמנם נכון הדבר שע"י שהאדם מתגבר על הניסיונות הוא זוכה להתחזק ולהתחשל יותר, אך גם יש אנשים שלא עומדים בניסיונות ונכשלים. ולכן אנו מתפללים להקב"ה שיצילנו מן הניסיונות, שכן, אנו לא רוצים לעמוד בפני ניסיון שחלילה נכשל בו, וכבר אמר הלל הזקן בפרקי אבות "אל תאמין בעצמך עד יום מותך", שכן אף אדם לא יכול להיות עד כדי כך בטוח שהוא מחוסן מפני הכישלון והחטא, ולכן עלינו להתפלל אפוא להקב"ה שיצילנו מן הניסיונות.

בברכה,
ערן בן ישי