סנדקאות כשאין סבא, למי לתת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, ב"ה בעלי ואני זכינו להיפקד בבן זכר. לפני מס חודשים נפטר אבא של בעלי. בשיחה שהייתה לי עם בעלי הוא אעלה כבדרך אגב שהוא רוצה לקרוא לילד הבכור כשם אביו ואמרתי שאני מאוד אשמח לכבד את אביך בזה אולם הוא אמר לי מאחר ואין לו אבא הוא רוצה שאחיו יהיה הסנדק. אני בשוק עד לרגע זה הייתי בטוחה שאבי יהיה ב"ה הסנדק (הוא אף פעם לא היה סנדק זה הנכד הראשון לו מכל ילדיו, אבי אדם חרדי צנוע וטוב) כואב לי נורא מזה ויש לי מזה צער גדול מאוד. אני לא יודעת מה לעשות זה מאוד פוגע בי הענין הזה וקשה לי עם זה שרק בעלי מחליט ולא מגלה רגישות וכבוד בענין זה לצד שלי .מה עלי לעשות וכיצד לנהוג? ומה נהוג במקרה כזה? אודה לך לתשובתך המהירה (אני בחודש שמיני +)תודה רבה ובשורות טובות אמן לכל עמ"י.

תשובה

שלום וברכה

תעלי את זה בפני בעלך ללא כעס ובדרך כבוד שאת סבורה שאביך הוא צריך להיות סנדק ויש לכבדו לפני שמכבדים אח. גם על בעלך חובה לכבד את חמיו כמבואר בשולחן ערוך שחייב אדם בכבוד חמיו.

בברכה להריון בריא ולידה קלה בזמנה,