הכנת אוכל לאדם שלא נוטל ידים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוזרת בתשובה לבד בבית ומזה הרבה זמן אני נוטלת ידיים. על לחם 3 בימין ו3 בשמאל ומברכת ואילו לאחר שירותים ימין, שמאל X 3 כאשר הכנתי לאחי כריך, ביקשתי מימנו יפה אם בא לו ליטול ידיים. הוא דתי ומניח תפילין והכל אבל על נטילה הוא אמר לי שזה " שטויות" השם ישמור מה זה משנה אם אני שוטף את הידיים רגיל או שופך עליהם מכלי ועוד סופר פעמים .. סיפור זה גרם לי לחשוב הרבה.. תוכל להסביר לי למה ? מאיפה זה בא? למה לא שוטפים רגיל אני מאוד רוצה לענות לו ולהראות שביהדות לכל דבר יש סיבה ! וסיבה עמוקה ונכונה!

תשובה

שלום וברכה

אציע לראות את ההרצאה הבאה בגודל מעלת נטילת יידם וסודה באופן כללי. p;יפה מאוד. אולם אינני זוכר אם הוא מסביר את הנקודה שהעלית. אם לא, כיתבי לי שוב ואענה לך על זה.

חיזקי ואמצי

בברכה ובהערכה,