מדוע הבנקים מלווים בריבית?

  • י"ז ניסן התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לדעת למה הבנקים קיבלו היתר להלוות בריבית שאסורה מהתורה באיסור חמור שגורם לאדם לא לקום בתחיית המתים מה שאין באיסורים אחרים שנשמעים לנו חמורים יותר כמו אכילת חזיר . הבנקים מלווים לאנשים בריביות גבוהות עד שאין לאנשים היכולת להחזיר כי הם מחזירים יותר ממה שהיו אמורים להחזיר בגלל הריבית .והבנקים קיבלו היתר מרבנים ורציתי לדעת מה הסיבה . תודה , אשמח לתשובה.

תשובה

שלום וברכה

הסבר על היתר עיסקא ראי כאן.

ברור שעל האדם להיזהר מאוד לא לקחת הלואות צרכניות ולא לשלם ריביות מסוכנות לבנקים.