האם להפסיק להשתמש באינטרנט בכלל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לשאול בנושא האינטרנט אני בחורה חרדית (מבית חרדי) אני בעבר בכלל לא נשמרתי בנושא, אך מלפני כשנה הפסקתי להשתמש באינטרנט לגמרי לדברים לא טובים, כמו סרטים, או אפילו קריאת חדשות (חוץ מהחדשות של הדברות), או אפילו סתם סרטונים מצחיקים, אני אפילו לא מתכתבת סתם במייל בשביל הנאה, רק לדברים שאני צריכה. אך אני משתמשת בזה הרבה לשמיעת שירים טובים (חרדיים), או לבדוק באתרים כמו אגד, 144, וכד´. ואני ממש לא מצליחה להפסיק להשתמש בזה לגמרי, ואני לא יודעת אם זה בסדר או לא? האם לנסות בכל זאת להפסיק? כי כמה פעמים שניסיתי להפסיק, בדיוק אבא שלי בקש ממני לבדוק משהו, והוא ממש לא אהב את הרעיון שאמרתי לו שאני לא נוגעת בזה בכלל, כי הוא טוען שאין בזה טעם, וגם לי זה באמת היה קשה, אז אחרי השבוע שקיבלתי על עצמי חזרתי לזה. אני ממש לא יודעת מה לעשות? אבל אני חושבת, שאם זה ממש לא בסדר להשתמש בזה אפילו לדברים טובים, אז אני אפסיק בעזרת ה´. תודה רבה תזכו למצוות שושנה

תשובה

שלום וברכה,

אם במשך השנה האחרונה, לא נפלת כלל וכלל לדברים לא טובים, וגם אינך מכורה לאינטרנט אפילו לתכנים טובים, תוכלי להמשיך להשתמש באינטרנט לדברים טובים שהזכרת.

אני מאמין, שאתם באינטרנט כשר, של ספק כשר, כמו רימון, נתיב, נט צח. אם לא כן, עליכם לעבור לאינטרנט כשר.

בהצלחה,
מנשה בן פורת