סדר ברכות השחר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, משתדלת אני לומר ברכות השחר ואף קראתי בקיצור שולחן את סדר הפעולות. לאחרונה קראתי את הכוונות והפעולות שיש לעשות בכל ברכה על פי הרמב"ם. תוהה אני, האם אני יכולה לומר את ברכות השחר לפי שיטת הרמב"ם { כאשר אם הבנתי נכון, ישנן ברכות שנאמרות טרם נטילת הידיים ובקיצור שולחן מבואר שלא לומר את שם הקב"ה כל עוד לא התנקו כל שאריות טומאת הלילה מהגוף.) האר את עיניי.

תשובה

שלום וברכה

כיום יש לברך אך ורק לאחר נטילת ידיים במסודר ולא כל ברכה וברכה בפני עצמה.