מעבר דירה בשכירות בתקופת בין המצרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, לפני כחודש הודעתי לבעלי הדירה שברצוני לעזוב בטרם מסתיים חוזה השכירות מאחר ואנו סובלים מאד מרעש המטוסים במקום מגורינו, עפ"י החוזה במקרה כזה עלי למצוא שוכר שימצא חן בעיני בעלי הבית וכן יעבור וועדת קבלה בישוב, אנו חיכינו שיצמא אדם כזה על מנת להתחיל לחפש דירה חדשה כי אין באפשרותינו לשלם על שתי דירות ורצינו לוודא שאכן ימצא מי שיחליף אותנו ואז לקבוע תאריך פינוי לזמן סביר על מנת למצא דירה עבורינו. מתברר שבעל הבית מצא דייר שעפ"י התכנון בינהם וללא ידיעתנו יכנס ב - 1/7 אנחנו לא מצאנו עדיין דירה חדשה ועדיין נמצאים תחת חוזה כך שאנו יכולים לסרב לצאת לפני תום החוזה או לפחות עד לאחר בין המצרים כך שלא ניתן להגדיר מעבר דירה כצורך ממשי, השאלה האם עפ"י המתואר האם עלי להתעקש שאני נשארת עד לאחר י´ באב, או שזהו מצב שכן מאפשר מעבר דירה? בכל מה שראיתי עד כה לא מצאתי תשובה חד משמעית, יש הטוענים שמותר, יש הטוענים שמותר אך לא מומלץ, ועדיף לחכות ויש מחמירים שאומרים שמעבר בימים אלו לא מסמן טוב להמשך, אני רוצה בע"ה ברכה בבית חדש ולא הייתי רוצה להיכנס ולו ישנו אפילו סיכוי קל שבקלים שבשל מעבר בתקופה זו המעבר שלנו יהיה מסוכן או לא מבורך.אשמח לתשובה מהירה ככל הניתן. תודה, מיכל.

תשובה

שלום וברכה

במקרה הזה מותר לך לכתחילה לעבוד דירה. תנסי בכל דרך למצוא דירה חדשה ולעזוב את הדירה בתאריך שבעל הדירה מצא שוכר אחר.