האם החבירה שלי יהודייה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי חבירה מקסימה בעלת מידות טובות אך לצערי הרב לא דתיה בעבר סיפרה לי את סיפור חייה ובין הדברים סיפרה שאימה התגיירה ע"מ לשאת את אבא שלה ,עד כמה שידוע לי אימה רחוקה משמירת תורה ומצוות (ופעם אף סיפרה לי שאימה עוסקת בקישור וקירוב בין נוצרים ליהודים ל"ע ) ראשית כל אם כך האם הבת - חברתי היא יהודיה? בנוסף חברתי נשואה לאדם ששם משפחתו כהן והוא מבית מסורתי ובשבילו מוכנה להפריד בין בשר לחלב (ולא ידוע לי יותר מזה לגבי שמירת עוד מצוות) האם מותר לי לאכול מאכל שבישלה? האם אין כאן חשש בישול עכו"ם? מה עם ילדיה האם הם יהודים לכתחילה או שהשרשרת ממשיכה ? אשמח לקבל תשובה מפורטת כיון שזמן רב אני מוטרדת מהענין ומאד מתלבטת לגבי המשך קשר איתה תותה רבה

תשובה

שלום וברכה

העניין לא פשוט כלל. יש לברר מה היה בדיוק בעת הגיור אם היא קיבלה בזמנו מצוות או לא. אם היא מעולם לא קיבלה מצוות, והדבר היה ידוע שהיא אינה מתכוונת לשמור מצוות היא ממש גויה היא ובניה ובנותיה וכן בני בנותיה כולם.

אם הוא באמת קיבלה מצוות כראוי בזמן הגירות היא יהודייה ואף אם כעת היא לא שומרת מצוות היא נשארת יהודייה.