כיצד להכין מאפה "מזונות"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד ל"ש שלום כבוד הרב, 1. אני רוצה להכין לחמניות קטנות שמברכים עליהן "מזונות", כדי שאוכל לאכול אחת/ שתיים בבוקר, כשאין לי זמן לאכול לחם בעבודה. האם הבצק צריך להכיל רק מיץ פירות, כמו מיץ תפוזים מתפוזים שסחטתי בעצמי? ואם נכנסו אליו כמה טיפות מים (מעט) בזמן הסחיטה? או שאני צריכה להוסיף כמות ניכרת של סוכר (כמו 1 כוס סוכר על 1 ק"ג קמח)? ומה הכמות שמותר לי לאכול ממיני מזונות כך שלא אתחייב ב"המוציא" וברכת המזון? 2. כיום ישנן בשוק נעליים סגורות (עם שרוכים וכו´) שהן מחוררות בצורות שונות, כאשר ישנם הרבה צורות מחוררות על כל הנעל, אבל הצורות קטנות. האם אפשר ללכת איתן ללא גרביים (עם חצאית עד הקרסול), עקב החום בימי הקיץ? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

1. אפשר להשים מים בבצק, רק שצריך גם להוסיף או מיץ או סוכר או כל דבר אחר, בכמות כזאת שיתן טעם בבצק, כדי שנברך על לחמניות אלו "מזונות".

רק האוכל 216 גרם ממיני מזונות, נוטל ידיו בברכה, ומברך המוציא וברכת המזון.

2. אפשר.

בברכה,
מנשה בן פורת