ילד מאומץ מהורים נוצריים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני נער בן 15 ואני ממש חזק בדת ואני הולך לשיעורי תורה,כבר שהייתי ילד חינכו אותי על היהדות ובגיל 8 בערך אמא שלי סיפרה לי שאני מאומץ מדרום אמריקה וההורים שלי שם היו דתיים של הנוצרים עשו לי ברית מילה בגיל 3 חודשים ותבלתי במקווה בגיל צעיר מאוד והאם אני נחשב ליהודי לכל דבר בחינת דתית ? והאם אסור לי לאכול מידי הגויים ? והאם יש הלכות שאני לא יכל לעשות ? תודה רבה כבוד הרב באמת שאני כבר שנים מחפש תשובה לשאלה כזות

תשובה

שלום וברכה

אתה יהודי גמור לכל דבר. אם כי בגיל בר מצווה בדיוק יכול גר שכזה להחליט אם אתה רוצה להמשיך ולהיות יהודי או שאתה חוזר בך ואתה חוזר להיות גוי שרק שומר על שבע מצוות בני נוח.

מאחר והחלטת בעז"ה בבר מצווה להמשיך להיות יהודי, לא תוכל לחזור בך יותר לעולם ותזכה להיות בן לעמינו הקדוש לנצח.