איפה שמים מזוזה במרפסת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

במרפסת שמים המזוזה בצד הימין או בצד השמאל. נראה השם ש-ד-י מצד השני ברווח קודם פרשת השניה יש איזה בעיה בזה, תודה

תשובה

שלום וברכה

שו"ת יחוה דעת חלק ד סימן נא

בסיכום: מעיקר ההלכה מרפסת פטורה בכלל ממצות מזוזה. והמחמיר לקבוע מזוזה במרפסת, תבוא עליו ברכה, ויקבענה בימין הכניסה מן הבית למרפסת, אבל לא יברך על קביעתה.

על כאן דברי מרן.

לא הבנתי את עניין שם שד-י, אציע להראות את המזוזוה לסופר מומחה או לרב הבקי בדינים אלו והוא יפסוק לכם את הדין.