חלות מתוקות ברכתן מזונות אן המוציא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרבנים. התחלתי לאחר הפסח לעשות הפרשת חלה, כל יום שישי (בלי נדר). לפני שבוע, התארחו אצלנו זוג חברים, שאמרו לי שבגלל שהחלות שלי מתוקות, הברכה עליהן היא מזונות ולא המוציא. יש לציין שאני לא שמה ביצים בבצק בכלל, אני רק מוסיפה סוכר, כי המשפחה שלי אוהבת אותם מתוקים. האם הם צודקים? והשאלה השנייה שלי, איך זה שמאפים מלוחים, ללא תוספת סוכר הם מזונות. אשמח לקבל תשובה במהרה. תודה מראש ובכבוד רב.

תשובה

שלום וברכה,

אם מרגישים את טעם הסוכר בחלות, הם צודקים, וברכת חלות אלו היא "מזונות".

מאפים מלוחים ברכתם מזונות, כיוון שהמוציא מברכים על בצק העשוי מקמח ומים בלבד, וכאשר מוסיפים לזה טעם, או מתוק או מלוח, ברכתו מזונות.

בברכה,
מנשה בן פורת