דרכי התחזקות לחוזרת בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אני כבר זמן ממושך בתהליך של חזרה בתשובה ואני מרגישה כבר הרבה זמן תקועה במקום. בעבר הלכתי לשיעורי תורה וזה מאוד חיזק אותי וקידם אותי ועכשיו אין לי זמן. אני עובדת נשואה ומטפלת בתינוק תובעני. אני לא ישנה בלילות בגלל התינוק ולכן מאוד עייפה בערבים ואין לי אפשרות ללכת לשיעורים. אני מרגישה שאני לא מצליחה לקיים מצוות אפילו שנורא נורא רוצה. אין לי מסגרת דתית, אני לא מצליחה ללכת לבית כנסת אפילו שבעבר לפני שהתינוק נולד הייתי הולכת בשבתות וזה תרם לי המון. אני מאוד אוהבת לקרוא ספרי קודש בעיקר של איזה רב מסוים אבל הוא הוציא רק עשרה ספרים וכבר סיימתי אותם ולא מצליחה למצוא כוחות להתרכז וללמוד לבד מצוות/תורה וכו. האם יש משהו שאפשר לעשות (מלבד תפילה) בשביל להתקדם בדרכי בתור בעלת תשובה? תודה רבה

תשובה

שלום, קודם יישר כוח על הרצון והשאיפה שלך להתחזק ברוחניות. חשוב שתדעי כי בכך שאת דואגת לבן שלך ולבית שלך, את מקיימת את רצון ה' יתברך, וזה חשוב מאוד. מלבד זאת, את יכולה גם לשמוע שיעורים בדיסק וכיו"ב, או לצפות בהרצאות, ואינך חייבת ללכת לשיעורים דווקא. כן חשוב להקדיש זמן להתבוננות ולהתחזקות רוחנית, וזאת מלבד התפילה כמובן. בברכה, ערן בן ישי