לימוד תודה ופרשת השבוע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראשית אני רוצה להתחיל לקרוא את פרשות השבוע עם הסברים וההלכות, רציתי שתעזרו לי תכוונו אותי איפה להתחיל, אני רוצה גם להתחיל ללמוד הלכות של היהדות, מבלי ללכת לישיבה, כגון לקרוא ספרים וכאלה, התחלתי עם ספרים של הנחת יסוד אבל רוצה ללמוד יותר, אנא תעזרו לי בבקשה, תודה מראש אלכס :)

תשובה

שלום, יישר כוח על הרצון הטוב שלך להתחזק בלימוד תורה. בנוגע לפרשת השבוע - אני מאוד ממליץ להקפיד ללמוד את הפרשה עם פירוש רש"י, וכיום יצאה מהדורה שנקראת "רש"י כפשוטו", שמבארת את כל רש"י בלשון בהירה וקלה. כמו"כ מאוד מומלץ ללמוד את ה"ילקוט מעם לועז", השופע במדרשים ובדברי מוסר המעוררים את הלב לעבודת הבורא. בנוגע לספרי הלכה: אתה יכול ללמוד הלכות מסדרת הספרים "ילקוט יוסף". בהצלחה ובברכה, ערן בן ישי