שאל את הרב - כללי

אישה גרושה שנישאה בשנית, לאיזה בעל חוזרת בעולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אישה שהתגרשה 2 פעמיים או פעם אחת.. אחרי 120... למי היא חוזרת? לבעלה הראשון? או השני? או האחרון? קיבלתי שתי תשובות מרבנים שונים ... שלושה אמרו לי שחוזרת לבעלה האחרון שנישאה לו, מכיוון שקיבלה גט כריתות מהקודמים ושם הסתיים החיבור שלהם פה ובעולם הבא, לעומת זאת, קיבלתי תשובה מרב רביעי שאמר לי שלפי הזוהר חוזרת לבעלה הראשון שנישאה לו (למרות שבעולם הזה התגרשה ממנו והיו לה עוד בעלים). רב חמישי אמר לי שאנחנו לא הולכים לפי הזוהר והכל לפי הפשט והיא חוזרת לבעלה האחרון שהייתה נשואה לו בעולם הזה. אני מבקש לדעת תשובה למי באמת חוזרת האישה אחרי שני גירושין לגרוש הראשון או האחרון או אפילו אם לא התגרשה מהאחרון למי היא חוזרת בעולם האמת?

תשובה

שלום רב,

אישה גרושה תהיה בעולם הבא עם בעלה האחרון - אם לא התגרשה גם ממנו.

מקורות: יעויין בספר פסקי תשובה (סימן קכד בהערה).

בברכה,

הלל מאירס