שאל את הרב - כללי

מה דינו של אדם שנרצח בעולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, האם אדם שנרצח (ע"י גוי אם זה משנה) מכפרים לו על עוונותיו או שהוא נענש עליהם למרות שלא היה לו זמן לתקן ולחזור בתשובה? תודה

תשובה

שלום רב,

בדיוק בגלל הסיבה הזו שאדם לא יודע מתי הוא יעזוב את העולם הזה, נאמר במסכת אבות (פרק ב משנה י) רבי אליעזר אומר, שוב יום אחד לפני מיתתך, ומובא בגמרא מסכת שבת (דף קנג עמוד א) שאלו תלמידיו את רבי אליעזר, וכי אדם יודע איזהו יום ימות, אמר להן, וכל שכן ישוב היום שמא ימות למחר, ונמצא כל ימיו בתשובה, ואף שלמה אמר בחכמתו (קהלת ט ח) "בכל עת יהיו בגדיך לבנים ושמן על ראשך אל יחסר". ונמצא שאדם לא יכול לבוא בטענה שלא היה לו זמן לחזור בתשובה, כי הלא הוא היה צריך לקחת בחשבון שכל יום הוא עלול למות, ולכן היה לו לחזור בתשובה מבעוד מועד.

בברכה,

הלל מאירס