איך האנושות המשיכה להתרבות מאדם וחוה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, איך האנשות המשיכה להתרבות מאדם וחוה? היה גילוי עריות? תודה

תשובה

שלום, לא היה איסור בדבר, שכן זאת היתה הדרך היחידה להעמיד תולדות ולאכלס את העולם בבני-אדם. לאחר שכבר נפוצו בני-האדם ולא היה צורך בגילוי עריות על-מנת להעמיד תולדות והמשך לקיום האנושות, הדבר נאסר גם על האומות, שכן גילוי עריות הוא אחד מ-7 מצוות בני נח. בברכה, ערן בן ישי