סדר התפילה וההבדלה בחג השבועות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב האם אומרים הלל / מוסף בחג והאם נשים מחוייבות? ועל מה מבדילים? ומתי עושים ערוב תבשילין

תשובה

שלום וברכה,

אומרים הלל גמור עם ברכה בחג השבועות, וגם מתפללים תפילת מוסף.

נשים פטורות מתפילת מוסף ומאמירת הלל. אבל הן רשאיות להתפלל מוסף ולקרוא את ההלל, אלא שאין להן לברך על ההלל. (ילקוט ספר, ח"א עמ' קפז).

הבדלה במוצאי החג כוללת 2 ברכות בלבד: בורא פרי הגפן, וברכת המבדיל בין קודש לחול וכו'. אבל אין מברכים על הבשמים והנר במוצאי החג.

השנה אין צורך לעשות עירובי תבשילין, מאחר ועירובי תבשילין עושים רק כשחל החג בערב שבת.

חג שמח,
מנשה בן פורת