תפילה על בעל שישוב בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אם אני מתפללת תפילות חיוביות הקשורות בקרבה לקב״ה האם בהכרח הן יתגשמו? ואני אסביר את עצמי, אני מתפללת על בעלי שיחזור בתשובה, שה׳ יפתח את ליבו כדי שיתחיל להניח תפילין ולקיים את כל המצוות מתוך אהבת הבורא ולא עקב נסיון קשה חלילה. האם בהכרח זה יתקיים כי הרי תכלית כל הבריאה והיות האדם בעולם הזה זה כדי ללכת בדרכי השם. או שיש מצב שרצון השם הוא אחר ויש לו ״ תוכניות״ אחרות עבורו? אשמח לתשובה מפורטת בנושא וגם איך נכון להתפלל כדי שבעלי יחזור בתשובה. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי נכון להתפלל בכל עת שבעלך יזכה להתעורר לעבודת ה' ואין לך תפילה מקובלת אצל הבורא יותר מתפילה זו.

רצון ה' היחיד הוא שבעלך יחזור בתשובה, התפילה שלך מסייעת להגביר בבעלך את הרהורי התשובה. אולם לבעלך מוכרח להישאר הבחירה החופשית ועל כן ההחלטה האחרונה בעניין זה היא של בעלך בלבד והתפילות שלך והרצונות של בורא עולם לא יכולים להכריח אותו לשוב בתשובה.