מה עושים שאתה רוצה לשמור שבת ולהתחזק אבל אין לי חברה שומרת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב אין לי אם לשמור שבת ולהתחזק מה עושים שאתה רוצה מאוד, אני לבד אין לי חברות ששומרו,המשפחה של לא שומרת וגם הבנות .ולפעמים זה מייאש אותי ואני לא רוצה לא לשמור שבת זה הכי כף בעולם ,רק שאין עם מי תודה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית לשמור את השבת כראוי. מתנה זו נתנה ה' לעם ישראל קודם מתן תורה וכל יהודי ששומר שבת הוא בדרגה רוחנית גבוהה פי אלף מאשר יהודי שלא שומר שבת.

אציע ללכת לבית הכנסת לתפילות שם תמצאי צדיקות יקרות כמותך השומרות שבת כראוי וכן אם תרצי יש תמיד בבית חב"ד בעיר פעילות בליל שישי וכך תזכי להקיף את עצמך עם בנות ישראל כשרות שומרות שבת ובעז"ה השבת שלך תהיה מופאה פי אלף. כמו כן תוכלי להזמין חברות אילייך הביתה להשתתף איתך בסעודת שבת אף אם אינם שומרות שבת ואולי אף אם יטעמו את נועם השבת ואף הם יזכו להתחזק כמותך.

עלי והצליחי,

אשמח לסייע לך עוד,