קיבלתי כסף, למי עדיפות לתת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום ותודה רבה לה´ יתברך :) תודה לכם, קראתי פעם שמי שגר על חשבון אדם אחר ומקבל כסף או מוצא כסף או זוכה בו, חייב להביאו למי שמפרנס אותו, בעצם לאדם שאני חי על חשבונו. למשל אני גר אצל ההורים כעת, איני משתתף בהוצאות הבית, ומצאתי סכום כסף, או אפילו זכיתי (גם אם הוא סכום זעיר של פחות מעשרה שקלים או אפילו כמה מיליונים) הכסף מעיקר הדין הוא של הוריי ! או אם קיבלתי ירושה, או בכל דרך, קיבלתי כסף, הוא אינו שלי, אלא הוא של מי שאני חיי על חשבונו, במקרה זה ההורים. זה נכון? מה ההלכות המדויקות? כי חיפשתי בקיצור שולחן ערוך ובאינטרנט ולא מצאתי. תודה רבה :) שאלתי כל זאת כי סבי הביא לי 100 שקל ואיני יודע, האם הם שלי או של הורי? אם הם שלי למי לתרום מעשר, איני יודע מי נחשב עני כשר, איני יודע אם כל ישיבה נחשבת כתקינה לקבלת מעשר או האם כל בית כנסת נחשב ראוי וכשר להביא לו כסף מעשר, מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

להלכה הכסף שלך ועליך להפריש מעשרות. כל ישיבה קדושה או בית הכנסת ראוי לתת לו את המעשר.

בברכה,

בנימין שמואלי