יחסיים בזמן נידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני אישה שמשתדלת לשמור נידה כבר הרבה שנים, נציין שאנחנו משפחה חילונית אבל יש דברים שאני לא מוכנה לוותר, כמו נרות שבת, הפרשת חלה במידה ואני אופה וכמובן את הנושא של טהרת המשפחה. בעבר היו לי מעידות ולפני שהלכתי למקווה לצערי אני ובעלי קימנו יחסים... גם אתמול יצאתי לבלות חזרתי קצת שתויה ולצערי בעלי ואני לא הצלחנו לשמור . שאלתי היא כזאת האם אני בכל זאת צריכה ללכת למקווה? ויש לי בעיה גם בפעמים הקודמות שמעדנו בערך 4-5 פעמים בתקופה של 11 שנות נישואים, תמיד שזה קורה לי אני מרגישה רע עם עצמי ופוחדת שיקרה משהו לי או לבעלי או לילדי. אבקש את עזרתך בנושא.

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שמצווה וחובה שתטבלי למרות שנכשלת. וכי אם עשית טעות פעם אחת תשובי לעשות זאת שוב בכוונה תחילה חלילה.

אם את באמצע שבעה נקיים עלייך לשטוף היום לפני שקיעת החמה את הנרתיק היטיב במים חמים ככל הפאשר כדי להפליט את כל הזרע של בעלך ולאחר מכן להמשיך ולספור את שבעת הנקיים ולדחות את הטבילה ביום אחד.

התיקון הוא לקבל על עצמך שוב, לשמור כל דרך שלא ליפול עוד בחטא זה ולהתפלל לבורא עולם לבקש ממנו שימחל על העוון ושיסייע לכם שלא ליפול יותר בחטא.

שמירת השבת כהלכתה היא התיקון הכי גדול לדברים אלו וזאת מלבד עצם הברכה שבאה מהשבת.

בשולי התשובה.

לא הבנתי מדוע את קוראת לעצמך חילונית - זרה לדבר ה'. כאשר מקיימת מצוות חשובות ויקרות כל כך.

אשרייך ואשרי חלקך שזכית לשמרו מצוות אלו ובזה את זוכה להביא לילדים נשמות קדושות וטהורות.

אשמח לסייע לך עוד.

עלי והצליחי,