קריאת קדיש על חבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אבי נפטר לפני כמעט שנה ואני קורא עליו קדיש.לפני כחודש נפטר חבר שלי שמשפחתו לא שומרי תורה ומצוות והנם עולים חדשים ואין להם מושג בדברים הללו.לכן החלטתי לקחת על עצמי לקרוא עליו גם כן.אמי שתחיה כששמעה זאת כעסה עליי ומסרבת שאעשה זאת.מה עליי לעשות אחרי שכבר הודעתי לכולם שאני קורא עליו ומצד שני לא רוצה ליפול בכבוד הורים?ואם אצטרך לעשות התרת נדרים?

תשובה

שלום וברכה

תעשה התרת נדרים ותשכור מישהו במקומך שיאמר את הקדיש עבורו.

עוד תשתדל לגשת לפני התיבה וכך יהיו לך קדישים רבים לטובת נשמתו.