דין רווקה עם נשוי כשהאישה יודעת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה: מדובר במקרה של זוג נשוי הרבה שנים, החיים בזוגיות מאושרת ואוהבים האחד את השניה, לאחרונה החליטו לגוון במעט את חיי הנישואים, ולהכניס "פלפל" והאישה איפשרה לבעל להיפגש עם בחורה רווקה, איתה היה לבעלה בתקופת רווקותו קשר רומנטי עם אותה בחורה. יש לציין שמדובר בפגישה שהיא למטרת יחסי מין בלבד, בידיעת כל הצדדים, התנאי של הרווקה לפגישה היה שהאישה מודעת לפגישה ולמה שעומד לקרות בה. הייתי שמחה לדעת מבחינה הלכתית: מה דינה של אותה רווקה במקרה זה כשהיא נפגשה עם הבחור הנשוי (כשהדבר מוסכם על אישתו, והתנאי לפיגשה היה שהאישה יודעת על כך) ? מדובר מראש בפגישה שהיא למטרת אקט מיני בלבד, מבלי כל התפתחות מעבר לזה, יש לציין שמעבר לפגישה אין שום קשר כלשהו בין הבחור הנשוי לרווקה, לא טלפוני ולא קשר של פגישות (מדובר בפגישה חד פעמית) האם בעקבות זאת שזה היה בהסכמת אשת הבעל הדבר מותר ? אשמח למענה. ליאת

תשובה

שלום וברכה

הדבר אסור בהחלט הלכתית ומוסרית מכמה וכמה סיבות. א. איסור נידה של הבחורה שחומרתו כרת. ב. איסור לחיות חיי אישות ללא חתונה. ג. אף אם האישה מסכימה לכך, הרי ביום מן הימים האשה תמאס בבעלה עקב כך. הרווקה מתנהגת כמופקרת ללא תשלום וקשה לי מאוד להאריך בדבר פשוט בגודל הגנות המוסרית של שלושת המעורבים בעניין. כל מי שייש לו נפש עדינה אפילו במעט מבין את אי המוסריות שבדבר.