שירות לאומי וחינוך חרדי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בכיתה י"ב ויש לי התלבטות קשה. מצד אחד בית הספר דוחף אותי להירשם לסמינר ומצד שני הורי דוחפים אותי לשירות לאומי. אני יודעת שהרבנים החרדים אוסרים זאת ולכן אני מתנגדת לרעיון של השירות, אבל הורי עדין מעוניינים שאני אעשה זאת. הסברתי להורי את נקודת המבט שלי שאם אני אעשה וזה אסור אני איענש ואם לא אני לא איענש. אך אימי טוענת שיש לי אישיות חזקה ואני לא אדרדר שם , אלא להיפך אני אעשה קידוש שמים גדול. אמא שלי גם רוצה שאני אתנסה בעולם האמיתי, כי לצערי אני לא אשאר בסביבה של חרדים (רוב הסיכויים) והיא חושבת שאני ממש לא מורגלת. מיותר לציין שאני מתכננת (אם אני אעשה) שירות לאומי במקום דתי. אולי כדאי לציין שאני לומדת בבית יעקב. אני רוצה לדעת אם מותר או אסור ולמה? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

היי חזקה ואל תתפתי ללכת לשירות לאומי לא במקום דתי ולא במקום חרדי. יש לנו כאן באתר כמה וכמה תשובות המבארים בהרחבה את גודל הסכנה שבשירות מלבד האיסור המוחלט שאף כאשר לא נבין את טעמי האיסור נשמע לדברי חכמינו שבכל דור ודור וביניהם הרב מרדכי אליהו זצ"ל שאסור בכל מקרה את השירות. אולם כיום אין צורך בכך ראי הודאת בעל דין

בהצלחה,