בנות צריכות ללכת לשרות לאומי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב זה שוב בקשר לשירות לאומי, אני בוויכוח בנושא עם אדם שחושב שבנות כן צריכות לשרת את המדינה בתור תרומה ותודה למה שהמדינה מעניקה לנו כאזרחים וברצונו לדעת אילו רבנים אסרו לשרת ? הוא אומר שהרב מרדכי אליהו התיר אם זה קרוב לבית ולא ישנים במעונות אני רוצה לדעת בבקשה את ההלכה על בוריה על מנת שאוכל להוכיח שבאמת הדבר אסור הילכתית ואין מקום להקל או להתיר

סליחה כבוד הרב על ההפרעה, גם רציתי לדעת איך זה שהדבר אסור הילכתית והאולפנות הדתיות מכוונות לשירות לאומי מעודדות ועוזרות בדבר??

תשובה

שלום וברכה

לפי מיטב ידיעתי הרב מרדכי אליהו אסר זאת ויש מכתב ממנו בעניין. הנה מכתבו אינני יכול להבין את דרכם של אלו שמעודדים ללכת לשירות לאומי. קטונתי! לא מבין הרבה דברים בדרכם של חלק מהד"ל. מה אעשה?

אשמח לסייע לך עוד,

בהצלחה,