שאל את הרב - כללי

כמה בתי מקדש היו?

  • כ"ט אדר התשפ"ג

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמעתי שבית המקדש שאנו מחכים לו הוא לא בית המקדש השלישי, אלא הוא החמישי. שהיה כבר בית מקדש שלישי של חוניו, ואחר כך עוד בית מקדש.

אני ממש אשמח שכבוד הרב יעשה לי סדר בדברים.
אם הם באמת היו אז למה לא מתייחסים אליהם ואומרים שבית במקדש הבא הוא השלישי?
אני יודעת שלכל דבר ביהדות יש תשובות, ושיש מקום לכל השאלות.
אז, אני אשמח להבין את הנושא.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

היו רק שני בתי מקדשות ובעז"ה הבית השלישי ייבנה במהרה בימינו.

שאר המקדשים שציינת לא היו מקדשים על פי התרוה אלא מקדשים שבנו לעצמם שלא על פי הנביאים ולא במקום המיועד לבית המקדש.