מה ההבדלים בסוגי הכשרות בבשר בקר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אבקש לדעת מה ההבדלים בסוגי הכשרות בבשר בקר. האם הכשר חלק רבנות מספיק לבני עדות המזרח. תודה

תשובה

שלום וברכה

הכשר חלק רבנות מספיק לספרדים שאינם מקפידים בדרך כלל על כשרות מהדרין, אף אלו חייבים להקפיד על חלק ועל כך די בהשגת הרבנות שהבשר אכן חלק. אוחלם מי שמקפיד לעולם על כשרות מהדרין לא יסמוך על רבנות רגילה אלא על רבנות מהדרין או בד"ץ.