ברכת האילנות אפשר לברך גם בחו"ל?

  • ב' שבט התשע"ט

שאלה

שלום רב, האם גם בחו"ל ניתן לברך ברכת האילנות? אם תוכל להוסיף הסבר קצר על הברכה והנוסח, אודה מאד על כך. בברכת חודש טוב ומבורך שניגאל בו בעז"ה בקרוב במהרה בימינו, הדס

תשובה

שלום וברכה

גם בחו"ל מברכים את ברכת האילנות.

עיקר המצווה הוא לומר את הברכה המומבאת להלן במודגש, ואם יש פנאי, ראוי לומר את כל הסדר הרחב המובא כן.

הנה קיצור ההלכות באתר הלכה יומית>ברכת האילנות ספרדי

סדר ברכת האילנות:
לפני שיברך טוב לומר "לשם יחוד" זה שהובא ב"לשון חכמים" חלק א':
לְשֵׁם יִחוּד קֻדְשָׁא בְּרִיךְ הוּא וּשְׁכִינְתֵּיהּ, בִּדְחִילוּ וּרְחִימוּ וּרְחִימוּ וּדְחִילוּ, לְיַחֲדָא אוֹתִיּוֹת י"ה בְּאוֹתִיּוֹת ו"ה בְּיִחוּדָא שְׁלִים (יהו"ה) בְּשֵׁם כָּל יִשְׂרָאֵל, וּבְשֵׁם כָּל הַנְּפָשׁוֹת, רוּחוֹת וּנְשָׁמוֹת, הַמִּתְיַחֲסִים אֶל שָׁרְשֵׁי נַפְשֵׁנוּ רוּחֵנוּ וְנִשְׁמָתֵנוּ וּמַלְבּוּשֵׁיהֶם וְהַקְּרוֹבִים לָהֶם, שֶׁמִּכְלָלוּת אֲצִילוּת בְּרִיאָה יְצִירָה עֲשִׂיָּה, וּמִכָּל פִּרְטֵי אֲצִילוּת בְּרִיאָה יְצִירָה עֲשִׂיָּה, הֲרֵי אֲנַחְנוּ מוּכָנִים וּמְזֻמָּנִים לְקַיֵּם מִצְוַת הַבְּרָכָה שֶׁתִּקְנוּ חֲכָמִים זַ"ל עַל רְאִיַּת אִילָנֵי דִמְלַבְלְבֵי, וְיַעֲלֶה לְפָנֶיךָ יְדֹוָד אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, כְּאִלּוּ כִּוַּנְנוּ בְּכָל הַכַּוָּנוֹת הָרְאוּיוֹת לְכַוֵּן בַּבְּרָכָה הַזֹּאת וְסוֹדוֹתֶיהָ, וְתִהְיֶה חֲשׁוּבָה וּמְקֻבֶּלֶת וּרְצוּיָה לְפָנֶיךָ בְּרָכָה זוֹ, לְבָרֵר וּלְהַעֲלוֹת עַל יָדָהּ כָּל נִיצוֹצֵי הַקְּדֻשָּׁה הַמְעֹרָבִים בַּצּוֹמֵחַ, וְכָל נְפָשׁוֹת, רוּחוֹת וּנְשָׁמוֹת, הַמְגֻלְגָּלִים בּוֹ. וְאַתָּה הָאֵל בְּמִדַּת טוּבְךָ, וּבְחַסְדְּךָ הַגָּדוֹל תָּאִיר לָהֶם בְּאוֹר פָּנֶיךָ, וְתַשְׁלִים בֵּרוּרָם וְתִקּוּנָם. בָּרְכֵם טַהֲרֵם, רַחֲמֵי צִדְקָתֶךָ, תָּמִיד גָּמְלֵם. (יכוין ראשי תיבות - בט"ר צת"ג):

וִיהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְדֹוָד אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁבִּזְכוּת הַבְּרָכָה הַזֹּאת אֲשֶׁר נְבָרֵךְ יְקֻיַּם בָּנוּ מַאֲמַר (בראשית כז, כז) "רְאֵה רֵיחַ בְּנִי כְּרֵיחַ שָׂדֶה אֲשֶׁר בֵּרְכוֹ יְדֹוָד", וּנְקַבֵּל שֶׁפַע עֶשֶׂר הַבְּרָכוֹת, כַּכָּתוּב (שם כח כט) "וְיִתֶּן לְךָ הָאֱלֹהִים (יכוין להמשיך מן אור אין סוף מוחין ושפע) מִטַּל הַשָּׁמַיִם (חכמה) וּמִשְׁמַנֵּי הָאָרֶץ (בינה), וְרֹב דָּגָן (דעת) וְתִירֹשׁ (חסד). יַעַבְדוּךָ עַמִּים (גבורה) וְיִשְׁתַּחֲוֻ לְךָ לְאֻמִּים (תפארת) הֱוֵה גְבִיר (נצח) לְאַחֶיךָ (הוד) וְיִשְׁתַּחֲווּ לְךָ בְּנֵי אִמֶּךָ (יסוד), אֹרְרֶיךָ אָרוּר וּמְבָרְכֶיךָ בָּרוּךְ" (מלכות):
"יִהְיוּ לְרָצוֹן אִמְרֵי פִי וְהֶגְיוֹן לִבִּי לְפָנֶיךָ, יְדֹוָד צוּרִי וְגֹאֲלִי" (תהלים יט, טו):
"וִיהִי נֹעַם אֲדֹנָי אֱלֹהֵינוּ עָלֵינוּ, וּמַעֲשֵׂה יָדֵינוּ כּוֹנְנָה עָלֵינוּ, וּמַעֲשֵׂה יָדֵינוּ כּוֹנְנֵהוּ" (שם צ, יז):

בָּרוּךְ אַתָּה יְדֹוָד, אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, שֶׁלֹּא חִסֵּר בְּעוֹלָמוֹ כְּלוּם, וּבָרָא בוֹ בְּרִיּוֹת טוֹבוֹת וְאִילָנוֹת טוֹבוֹת, לֵהָנוֹת בָּהֶם בְּנֵי אָדָם:

ואחר הברכה יאמרו בקשה זו:
יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְדֹוָד אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁתַּעֲלֵנוּ בְּשִׂמְחָה לְאַרְצֵנוּ, וְתִטָּעֵנוּ בִּגְבוּלֵנוּ, וְשָׁם נְקַיֵּם מִצְוֹת תְּרוּמוֹת וּמַעַשְׂרוֹת וְכָל מִצְוֹת הַתְּלוּיוֹת בָּאָרֶץ אֲשֶׁר הִנְחַלְתָּ לַאֲבוֹתֵינוּ הִיא אֶרֶץ זָבַת חָלָב וּדְבַשׁ, "אֶרֶץ נַחֲלֵי מָיִם, עֲיָנֹת וּתְהֹמֹת יֹצְאִים בַּבִּקְעָה וּבָהָר:
אֶרֶץ חִטָּה וּשְׂעֹרָה וְגֶפֶן וּתְאֵנָה וְרִמּוֹן, אֶרֶץ זֵית שֶׁמֶן וּדְבָשׁ" (דברים ח, ז ח), כַּאֲשֶׁר צִוִּיתָנוּ בְּתוֹרָתְךָ עַל יְדֵי מֹשֶׁה עַבְדֶּךָ:
אָנָּא יְדֹוָד, לְמַעַן שִׁמְךָ הַגָּדוֹל, הַגְדֵּל חַסְדְּךָ עִמָּנוּ וְקַיֵּם לָנוּ אֶת הַדָּבָר אֲשֶׁר הִבְטַחְתָּנוּ עַל יְדֵי מֹשֶׁה עַבְדֶּךָ (ויקרא כו, ד ה) "וְנָתַתִּי גִשְׁמֵיכֶם בְּעִתָּם, וְנָתְנָה הָאָרֶץ יְבוּלָהּ וְעֵץ הַשָּׂדֶה יִתֵּן פִּרְיוֹ:
וְהִשִּׂיג לָכֶם דַּיִשׁ אֶת בָּצִיר וּבָצִיר יַשִּׂיג אֶת זָרַע, וַאֲכַלְתֶּם לַחְמְכֶם לָשׂבַע וִישַׁבְתֶּם לָבֶטַח בְּאַרְצְכֶם":
וְקַיֵּם בָּנוּ אֶת הַדָּבָר אֲשֶׁר הִבְטַחְתָּנוּ עַל יְדֵי יְשַׁעְיָה נְבִיאָךְ (ד, ב) "בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה צֶמַח יְדֹוָד לִצְבִי וּלְכָבוֹד, וּפְרִי הָאָרֶץ לְגָאוֹן וּלְתִפְאֶרֶת לִפְלֵיטַת יִשְׂרָאֵל":
וְנֶאֱמַר (שם סה, כא) "וּבָנוּ בָתִּים וְיָשָׁבוּ, וְנָטְעוּ כְרָמִים וְאָכְלוּ פִּרְיָם":
וְקַיֵּם בָּנוּ אֲשֶׁר הִבְטַחְתָּנוּ עַל יְדֵי עָמוֹס נְבִיאֶךָ (ט, יג יד) "הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם יְדֹוָד וְנִגַּשׁ חוֹרֵשׁ בַּקֹּצֵר וְדֹרֵךְ עֲנָבִים בְּמֹשֵׁךְ הַזָּרַע, וְהִטִּיפוּ הֶהָרִים עָסִיס וְכָל הַגְּבָעוֹת תִּתְמוֹגַגְנָה:
וְשַׁבְתִּי אֶת שְׁבוּת עַמִּי יִשְׂרָאֵל וּבָנוּ עָרִים נְשַׁמּוֹת וְיָשָׁבוּ, וְנָטְעוּ כְרָמִים וְשָׁתוּ אֶת יֵינָם, וְעָשׂוּ גַנּוֹת וְאָכְלוּ אֶת פְּרִיהֶם":
וְקַיֵּם בָּנוּ אֲשֶׁר הִבְטַחְתָּנוּ עַל יְדֵי יְחֶזְקֵאל נְבִיאֶךָ (לו, ל) "וְהִרְבֵּיתִי אֶת פְּרִי הָעֵץ וּתְנוּבַת הַשָּׂדֶה, לְמַעַן אֲשֶׁר לֹא תִקְחוּ עוֹד חֶרְפַּת רָעָב בַּגּוֹיִם". וְנֶאֱמַר (שם מז, יב) "וְעַל הַנַּחַל יַעֲלֶה עַל שְׂפָתוֹ מִזֶּה וּמִזֶּה כָּל עֵץ מַאֲכָל לֹא יִבּוֹל עָלֵהוּ וְלֹא יִתֹּם פִּרְיוֹ לָחֳדָשָׁיו יְבַכֵּר כִּי מֵימָיו מִן הַמִּקְדָּשׁ הֵמָּה יוֹצְאִים, וְהָיָה פִרְיוֹ לְמַאֲכָל וְעָלֵהוּ לִתְרוּפָה":

אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ. מֶלֶךְ רַחֲמָן רַחֵם עָלֵינוּ. טוֹב וּמֵיטִיב הִדָּרֵשׁ לָנוּ. שׁוּבָה עָלֵינוּ בַּהֲמוֹן רַחֲמֶיךָ, בִּגְלַל אָבוֹת שֶׁעָשׂוּ רְצוֹנֶךָ. בְּנֵה בֵיתְךָ כְּבַתְּחִלָּה, כּוֹנֵן בֵּית מִקְדָּשְׁךָ עַל מְכוֹנוֹ, הַרְאֵנוּ בְּבִנְיָנוֹ, שַׂמְּחֵנוּ בְּתִקּוּנוֹ. וְהָשֵׁב שְׁכִינָתְךָ לְתוֹכוֹ. וְהָשֵׁב כֹּהֲנִים לַעֲבוֹדָתָם. וּלְוִיִּם לְדוּכָנָם, לְשִׁירָם וּלְזִמְרָם. וְהָשֵׁב יִשְׂרָאֵל לִנְוֵיהֶם. וְשָׁם נַעֲלֶה וְנֵרָאֶה וְנִשְׁתַּחֲוֶה לְפָנֶיךָ. בְּשָׁלֹשׁ פְּעָמֵי רְגָלֵינוּ בְּכָל שָׁנָה וְשָׁנָה, כַּכָּתוּב (דברים טז, טז יז) "שָׁלוֹשׁ פְּעָמִים בַּשָּׁנָה יֵרָאֶה כָל זְכוּרְךָ אֶת פְּנֵי יְדֹוָד אֱלֹהֶיךָ בַּמָּקוֹם אֲשֶׁר יִבְחָר, בְּחַג הַמַּצּוֹת וּבְחַג הַשָּׁבֻעוֹת וּבְחַג הַסֻּכּוֹת, וְלֹא יֵרָאֶה אֶת פְּנֵי יְדֹוָד רֵיקָם:
אִישׁ כְּמַתְּנַת יָדוֹ, כְּבִרְכַּת יְדֹוָד אֱלֹהֶיךָ אֲשֶׁר נָתַן לָךְ":
וְתִמְלֹךְ אַתָּה הוּא יְדֹוָד אֱלֹהֵינוּ מְהֵרָה עַל כָּל מַעֲשֶׂיךָ, בְּהַר צִיּוֹן מִשְׁכַּן כְּבוֹדֶךָ, וּבִירוּשָׁלַיִם עִיר מִקְדָּשֶׁךָ, כַּכָּתוּב בְּדִבְרֵי קָדְשֶׁךָ (תהלים קמו, י) "יִמְלֹךְ יְדֹוָד לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ":

שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד. שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי. בֵּית יְדֹוָד נֵלֵךְ:
עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ. בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלָיִם:
יְרוּשָׁלַיִם הַבְּנוּיָה. כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:
שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל. לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְדֹוָד:
כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט. כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִד:
שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלָיִם. יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:
יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ. שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:
לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי. אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:
לְמַעַן בֵּית יְדֹוָד אֱלֹהֵינוּ. אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:

יאמרו בקשה זו לעילוי הנשמות:
רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, קַבֵּל בְּאַהֲבָה וּבְרָצוֹן קוֹל רוּחוֹת הַצַּדִּיקִים הַנִּרְאִין עַל גַּבֵּי שָׁלֹשׁ חוֹמוֹת שֶׁל גַּן עֵדֶן, הַמְצַפְצְפִים בְּקוֹלָם כַּצִּפֳּרִים בְּכָל בֹּקֶר וָבֹקֶר, וּמְשַׁבְּחִים וּמְפָאֲרִים אֶת שִׁמְךָ מַלְכֵּנוּ, וּמַעֲתִירִים עָלֵינוּ בֵּית יִשְׂרָאֵל, כְּדִכְתִיב (תהלים פד, ד) "גַּם צִפּוֹר מָצְאָה בַיִת". אָנָּא יְדֹוָד, עֲנֵה עֲתִירָתָם וְתִהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשּׁוּבוֹת אֲלֵיהֶם וּתְפִלָּתָם שְׁעֵה בְרַחֲמִים. וְתִפְרֹשׂ עָלֵינוּ סֻכַּת שְׁלוֹמֶךָ, וְתַקְּנֵנוּ בְּעֵצָה טוֹבָה מִלְּפָנֶיךָ, וּתְרַחֲמֵנוּ וּתְחַיֵּינוּ חַיִּים אֲרוּכִים טוֹבִים וּמְתֻקָּנִים, חַיִּים שֶׁל שָׁלוֹם, חַיִּים שֶׁל בְּרָכָה, חַיִּים שֶׁל טוֹבָה, חַיִּים שֶׁל פַּרְנָסָה טוֹבָה, חַיִּים שֶׁל חִלּוּץ עֲצָמוֹת, חַיִּים שֶׁיֵּשׁ בָּהֶם יִרְאַת חֵטְא, חַיִּים שֶׁאֵין בָּהֶם בּוּשָׁה וּכְלִימָה, חַיִּים שֶׁל עֹשֶׁר וְכָבוֹד, חַיִּים שֶׁתְּהֵא בָנוּ אַהֲבַת הַתּוֹרָה וְיִרְאַת שָׁמַיִם, חַיִּים שֶׁתְּמַלֵּא כָּל מִשְׁאֲלוֹת לִבֵּנוּ לְטוֹבָה לַעֲבוֹדָתְךָ וּלְיִרְאָתֶךָ:

אֵל מָלֵא רַחֲמִים, הַגְדֵּל נָא חַסְדְּךָ עַל נְפָשׁוֹת וְרוּחוֹת וּנְשָׁמוֹת שֶׁל הַצַּדִּיקִים. וְיַעֲלֶה וְיָבוֹא וְיַגִּיעַ וְיֵרָאֶה וְיֵרָצֶה וְיִשָּׁמַע וְיִפָּקֵד וְיִזָּכֵר זִכְרוֹנָם לְפָנֶיךָ לְטוֹבָה וְלִבְרָכָה, לְחֵן לְחֶסֶד וּלְרַחֲמִים וּלְשָׁלוֹם. וּבְרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים תַּגְדִּיל חַסְדְּךָ עֲלֵיהֶם, וְתַמְתִּיק גְּבוּרָתְךָ עֲלֵיהֶם, וּתְפָאֵר תִּפְאַרְתְּךָ עֲלֵיהֶם, וְתַנְעִים נִצְחֲךָ עֲלֵיהֶם, וְתִפְרֹס הוֹדְךָ וַהֲדָרְךָ עֲלֵיהֶם, וְתָאִיר בְּרִית שְׁלוֹמָךְ עֲלֵיהֶם, וּתְגַלֶּה מַלְכוּתְךָ עֲלֵיהֶם. וְתוֹשִׁיבֵם בְּסֵתֶר עֶלְיוֹן וּבְצֵל שַׁדַּי יִתְלוֹנָנוּ, וּלְקֵץ הַיָּמִין תַּעֲמִידֵם, וּמִנַּחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. וּבִצְרוֹר הַחַיִּים תִּצְרוֹר נִשְׁמָתָם, וְתָשִׂים כָּבוֹד מְנוּחָתָם. וּתְלַוֶּה אֲלֵיהֶם הַשָּׁלוֹם. וְתִפְתַּח לָהֶם שַׁעֲרֵי אוֹר שִׁבְעַת הַיָּמִים. שַׁעֲרֵי בְאֵר מַיִם חַיִּים. שַׁעֲרֵי גְמִילוּת חֲסָדִים טוֹבִים. שַׁעֲרֵי דְרוֹר. שַׁעֲרֵי הֵיכָלוֹת עֶלְיוֹנִים. שַׁעֲרֵי וַעַד טוֹב. שַׁעֲרֵי זֹהַר הָרָקִיעַ. שַׁעֲרֵי חֲדָרִים מְלֵאִים כָּל הוֹן יָקָר וְנָעִים. שַׁעֲרֵי טוֹבָה. שַׁעֲרֵי יְרוּשָׁלַיִם הָעֶלְיוֹנָה. שַׁעֲרֵי כָבוֹד וִיקָר. שַׁעֲרֵי לֶקַח טוֹב. שַׁעֲרֵי מֵצַח הָרָצוֹן. שַׁעֲרֵי נֹעַם הָעֶלְיוֹן. שַׁעֲרֵי סוֹדוֹת הָאֲצִילוּת. שַׁעֲרֵי עֵץ חַיִּים. שַׁעֲרֵי פָּנִים מְאִירוֹת. שַׁעֲרֵי צְרוֹר הַחַיִּים. שַׁעֲרֵי קֵרוּן פָּנִים. שַׁעֲרֵי רָצוֹן. שַׁעֲרֵי שְׁבִיל הָעֶלְיוֹן. שַׁעֲרֵי תִקְוָה טוֹבָה:
אָנָּא יְדֹוָד, חוּס וַחֲמוֹל וְרַחֵם בְּרַחֲמֶיךָ וַחֲסָדֶיךָ עַל כָּל נְפָשׁוֹת וְרוּחוֹת וּנְשָׁמוֹת שֶׁל יִשְׂרָאֵל שֶׁנִּפְטְרוּ מֵעוֹלָם הַזֶּה:
בָּרְכֵם טַהֲרֵם, רַחֲמֵי צִדְקָתֶךָ, תָּמִיד גָּמְלֵם (יכוין ראשי תיבות:
בט"ר צת"ג). וְתִהְיֶה מְנוּחָתָם כָּבוֹד, מְנוּחַת שָׁלוֹם הַשְׁקֵט וָבֶטַח. וּתְקַיֵּם בָּהֶם מִקְרָא שֶׁכָּתוּב (ישעיה נח, יא) "וְנָחֲךָ יְדֹוָד תָּמִיד וְהִשְׂבִּיעַ בְּצַחְצָחוֹת נַפְשֶׁךָ, וְעַצְמֹתֶיךָ יַחֲלִיץ, וְהָיִיתָ כְּגַן רָוֶה וּכְמוֹצָא מַיִם אֲשֶׁר לֹא יְכַזְּבוּ מֵימָיו":
אָבִינוּ אָב הָרַחֲמָן, עֲשֵׂה לְמַעַן תּוֹרָתְךָ הַקְּדוֹשָׁה. וּלְמַעַן שְׁמוֹתֶיךָ הַקְּדוֹשִׁים הַכְּתוּבִים בָּהּ וְהָרְמוּזִים בָּהּ. וּלְמַעַן זְכוּת אַבְרָהָם וְיִצְחָק וְיַעֲקֹב, וּמֹשֶׁה וְאַהֲרֹן וְיוֹסֵף וְדָוִד. וְתָחוּס וְתַחְמֹל וּתְרַחֵם בְּרֹב רַחֲמֶיךָ וַחֲסָדֶיךָ עַל כָּל הַנְּפָשׁוֹת וְרוּחוֹת וּנְשָׁמוֹת שֶׁלֹּא עָצְרוּ כֹחַ לָבוֹא אֶל מְנוּחָתָם. וְעַל כָּל נְפָשׁוֹת וְרוּחוֹת וּנְשָׁמוֹת הַמְגֻלְגָּלִים בְּדוֹמֵם, וְצוֹמֵחַ, וּבְבַעַל חַיִּים בִּלְתִּי מְדַבֵּר, וּבַעַל חַיִּים מְדַבֵּר. וְאַתָּה הָאֵל הַנּוֹצֵר חֶסֶד לָאֲלָפִים, בְּטוּבְךָ הַגָּדוֹל תַּשְׁפִּיעַ שֶׁפַע רַב לָהֶם לֵאוֹר בְּאוֹר הַחַיִּים. וְתִתֵּן לָהֶם כֹּחַ וְעֵזֶר וְאֹמֶץ שֶׁיִּתְבָּרְרוּ וִיתֻקְּנוּ כָּרָאוּי. וּבְאוֹר פָּנֶיךָ תַּשְׁלִים בֵּרוּרָם וְתִקּוּנָם בִּמְהֵרָה. וְתַצִּילֵם מִכָּל צַר וְאוֹיֵב וּמְקַטְרֵג, וְיַעַמְדוּ מְלִיצֵי יֹשֶׁר לְהַמְלִיץ טוֹב עֲלֵיהֶם. וְתַעֲשֶׂה עִמָּהֶם חֶסֶד, כִּי כֵן דַּרְכְּךָ לַעֲשׂוֹת חֶסֶד חִנָּם בְּכָל דּוֹר וָדוֹר:

אָנָּא בְּכֹחַ. גְּדֻלַּת יְמִינֶךָ. תַּתִּיר צְרוּרָה:
קַבֵּל רִנַּת. עַמֶּךָ, שַׂגְּבֵנוּ. טַהֲרֵנוּ נוֹרָא:
נָא גִבּוֹר. דּוֹרְשֵׁי יִחוּדֶךָ. כְּבָבַת שָׁמְרֵם:
בָּרְכֵם טַהֲרֵם. רַחֲמֵי צִדְקָתֶךָ. תָּמִיד גָּמְלֵם:
חָסִין קָדוֹשׁ. בְּרוֹב טוּבְךָ. נַהֵל עֲדָתֶךָ:
יָחִיד גֵּאֶה. לְעַמְּךָ פְּנֵה. זוֹכְרֵי קְדֻשָּׁתֶךָ:
שַׁוְעָתֵנוּ קַבֵּל. וּשְׁמַע צַעֲקָתֵנוּ. יוֹדֵעַ תַּעֲלוּמוֹת:
ואומר בלחש - בָּרוּךְ, שֵׁם כְּבוֹד מַלְכוּתוֹ, לְעוֹלָם וָעֶד:
אָנָּא בַּחֲסָדִים גְּדוֹלִים יָאִיר תִּפְאֶרֶת צַדִּיק:
קִוִּינוּ רָצוֹן עֶלְיוֹן שֶׁל טְעָמִים נְקֻדּוֹת:
נְקַוֶּה גַּדְלוּת דּוֹדִים יֻשְׁלַם כֶּתֶר שֶׁלָּהֶם:
בְּאוֹר טִפַּת רֶחֶם צַדִּיק תָּמִים גַּדְּלֵנוּ:
חִלִּינוּ קִוִּינוּ בִּרְכַּת טוֹב נֹעַם עֶלְיוֹן:
יִתְמַתְּקוּ גְבוּרוֹת לְעוֹרֵר פְּעֻלַּת זִוּוּג קָדוֹשׁ:
שְׁבִיל קֹדֶשׁ וִיסוֹד צַדִּיק יִהְיוּ תְּמִימִים:
ואומר בלחש - בָּרוּךְ, שֵׁם כְּבוֹד מַלְכוּתוֹ, לְעוֹלָם וָעֶד:

בהצלחה,