האם יין שנגע בו חוזר בשאלה הוא יין נסך?

  • י"א טבת התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב,
אחי חזר בשאלה לצערינו, יש לציין כי הוא מכבד ולא מחלל שבת לידנו. אבל ידוע לנו שהוא מחלל שבת (גם ליד הרבה אנשים).
מאז כל העניין עם היינות הסתבך, כי צריך כל פעם למזוג לו, לדאוג שהוא לא יגע וכו'
רציתי לדעת מה ההלכה אומרת במקרה כזה.
משום שזה לא בה ממקום של כפירה, אלא רק פריקת עול.
ואם בכל זאת אסור - אז מה בדיוק נאסר? מזיגה? מגע?
אשמח לתשובה! תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

הדרך הכי נכונה זה לקנות מכאן ואילך יין מבושל/מפוסטר, כך לא יהיו שאלות ספקות וחששות. על כל תוית של יין כשר כתוב האם היין מבושל מפוסטר או לא.